سوداگریِ نسل‌کشی | کریس هجز | صدای ماهی سیاه

جنگ یک تجارت است و نسل‌کشی نیز.

در تازه‌ترین گزارشِ ارائه‌شده توسطِ فرانچسکا آلبانزه، گزارشگر ویژه در امور سرزمین‌های اشغالی فلسطین، ۴۸ شرکت و نهاد فهرست شده‌اند. این فهرست شامل شرکت‌هایی مانند پالانتیر تکنولوژیز (Palantir Technologies Inc.)، لاکهید مارتین (Lockheed Martin)، آلفابت (Alphabet Inc.)، آمازون، شرکت بین‌المللی ماشین‌های تجاری (IBM)، کاترپیلار (Caterpillar Inc.)، مایکروسافت و موسسه فناوری ماساچوست (MIT) است. هم‌چنین بانک‌ها و مؤسسات مالی از جمله بلک‌راک (Blackrock)، شرکت‌های بیمه، شرکت‌های املاک و مستغلات و سازمان‌های خیریه در این فهرست قرار دارند که برخلاف قوانین بین‌المللی از اشغال و نسل‌کشی فلسطینی‌ها میلیاردها دلار سود به جیب می‌گذارند.

این گزارش که شامل بانک اطلاعاتی مشتمل بر بیش از ۱۰۰۰ نهاد و شرکت تجاری است که با اسرائیل همکاری می‌کنند، خواستار آن است که این شرکت‌ها و مؤسسات روابط خود را با اسرائیل قطع کرده یا در غیر این صورت، بابت هم‌دستی در جنایاتِ جنگی پاسخ‌گو باشند.

در این گزارش، «اشغال همیشگی» به‌عنوان «زمینه‌ای ایده‌آل برای آزمایش شرکت‌های اسلحه‌سازی و فناوری‌های بزرگ» توصیف شده که با وجود عرضه و تقاضای چشم‌گیر، در فقدانِ نظارت و پاسخ‌گویی، زمینه‌ی سودورزیِ هرچه آسان‌تر را برای سرمایه‌گذاران و نهادهای خصوصی و دولتی مهیا کرده است.

محاکمه‌های صنعت‌گران پس از هولوکاست و کمیسیون حقیقت و آشتی آفریقای جنوبی، بسترِ حقوقی لازم را برای شناسایی مسئولیت کیفری نهادها و شرکت‌هایی که در ارتکاب جنایات بین‌المللی مشارکت دارند، ایجاد کرده است. این گزارش جدید به‌روشنی اعلام می‌کند که تصمیمات صادرشده توسط دیوان بین‌المللی دادگستری، تعهدی بر دوش نهادها می‌گذارد «که در هیچ‌گونه هم‌کاری مرتبط شرکت نکنند، یا به‌طور کامل و بی‌قیدوشرط از هرگونه رابطه یا فعالیت مرتبط خارج شوند و اطمینان حاصل کنند که هرگونه تعامل با فلسطینیان در راستای تحقق حق تعیین سرنوشت آن‌ها باشد.»

«نسل‌کشی در غزه متوقف نشده چراکه برای بسیاری از مشارکت‌کنندگان، بسیار پرسود است.» آلبانیز به من گفت: «این یک تجارت است. دهه‌هاست که نهادهای تجاری – حتی از کشورهایی که ادعای دوستی با فلسطین دارند – از اقتصادِ اشغال، کسب‌وکار و سود ایجاد کرده‌اند. اسرائیل همواره زمین‌ها، منابع و زندگی فلسطینیان را استثمار کرده است. این سودها نه‌تنها کماکان استمرار داشته بل‌که افزایش یافته، چرا که اقتصاد اشغال به اقتصادی مبتنی بر نسل‌کشی تبدیل شده است.»

او هم‌چنین گفت: «علاوه بر این، فلسطینی‌ها در عمل به ابژه‌های بی‌پایانِ آزمایشِ فناوری‌ها، سلاح‌ها و روش‌های نظارتی‌ای تبدیل شده‌اند که اکنون در همه‌جا، از جنوب جهانی تا شمال جهانی، علیه مردم استفاده می‌شوند.»

این گزارش، شرکت‌ها را به‌خاطر «تأمین سلاح‌ها و ماشین‌آلاتی که اسرائیل برای ویران کردن خانه‌ها، مدارس، بیمارستان‌ها، اماکن تفریحی و مذهبی، معیشت و دارایی‌های مولد مانند باغ‌های زیتون و تاکستان‌ها به آن نیاز دارد» به‌شدت مورد انتقاد قرار می‌دهد. سرزمین فلسطین به‌دلیل محدودیت‌های تحمیلی اسرائیل بر تجارت و سرمایه‌گذاری، کاشت درخت، ماهیگیری و تأمین آب برای شهرک‌ها، یک «بازارِ اسیر» است. شرکت‌ها از طریق «استثمار نیروی کار و منابع فلسطینی، تخریب و انحراف منابع طبیعی، ساختن و تأمین انرژی شهرک‌ها، فروش و بازاریابی کالاها و خدمات مشتق‌شده در اسرائیل، سرزمین‌های اشغالی فلسطین و در سطح جهان، از این «بازار اسیر» سودجویی کرده‌اند.»

در این گزارش آمده است: اسرائیل از این بهره‌کشی سود می‌برد، در حالی که این امر برای اقتصاد فلسطین دست‌کم ۳۵ درصد از تولید ناخالص داخلی آن هزینه دارد. این گزارش همچنین نهادهای مالی مانند بانک‌ها، شرکت‌های مدیریت دارایی، صندوق‌های بازنشستگی و شرکت‌های بیمه را متهم می‌کند که «منابع مالی را به سمت اشغال غیرقانونی هدایت کرده‌اند.»

علاوه بر این، «دانشگاه‌ها _که مراکز رشد فکری و قدرت هستند_ ایدئولوژی سیاسی حاکم بر استعمار سرزمین فلسطین را تقویت کرده‌اند، در توسعه‌ی سلاح نقش داشته‌اند، و نسبت به خشونت ساختاری یا بی‌تفاوت بوده‌اند یا حتی آن را تأیید کرده‌اند. همکاری‌های پژوهشی جهانی نیز حذف سیستماتیک فلسطینیان را پشت نقاب بی‌طرفی دانشگاهی پنهان کرده‌اند.»

فناوری‌های نظارت و زندان «به ابزارهایی برای هدف‌گیری بی‌ضابطه جمعیت فلسطینی تبدیل شده‌اند.»

«ماشین‌آلات سنگینی که پیش‌تر برای تخریب خانه‌ها، نابودی زیرساخت‌ها و مصادره منابع در کرانه باختری استفاده می‌شدند، اکنون برای نابود کردن بافت شهری غزه به کار گرفته شده‌اند تا مانع بازگشت جمعیت آواره و بازسازی جامعه‌شان شوند.»

حملات نظامی به فلسطینی‌ها هم‌چنین «زمینه‌های آزمایش برای پیشرفته‌ترین قابلیت‌های نظامی را فراهم کرده است: سامانه‌های دفاع هوایی، پهپادها، ابزارهای هدف‌گیری مجهز به هوش مصنوعی و حتی برنامه جنگنده F-35 که تحت رهبری ایالات متحده آمریکا اجرا می‌شود. این فناوری‌ها پس از آن با آزمایش در فلسطین، به‌عنوانِ آزموده‌شده در میدان نبرد، بازاریابی می‌شوند.»

از سال ۲۰۲۰، اسرائیل هشتمین صادرکننده بزرگ تسلیحات در جهان بوده است. دو شرکت بزرگ تولید سلاح در این کشور عبارت‌اند از Elbit Systems Ltd و Israel Aerospace Industries Ltd (IAI) که تحت مالکیت دولت قرار دارند. اسرائیل مجموعه‌ای از مشارکت‌های بین‌المللی با شرکت‌های تسلیحاتی خارجی دارد، از جمله «در پروژه جنگنده اف-۳۵ که توسط شرکت آمریکایی لاکهید مارتین هدایت می‌شود.»

در این گزارش آمده است: «قطعات و اجزایی که در سراسر جهان ساخته می‌شوند، به ناوگان جنگنده‌های اف-۳۵ اسرائیل اختصاص می‌یابند، که اسرائیل آن‌ها را با همکاری لاکهید مارتین و شرکت‌های داخلی سفارشی‌سازی و نگهداری می‌کند.»

از اکتبر ۲۰۲۳، جنگنده‌های اف-۳۵ و اف-۱۶ «نقش اساسی در تجهیز اسرائیل به توان هوایی بی‌سابقه برای ریختن حدود ۸۵,۰۰۰ تن بمب – که بخش زیادی از آن بدون هدایت بوده – ایفا کرده‌اند تا بیش از ۱۷۹,۴۱۱ فلسطینی را کشته یا مجروح کنند و غزه را نابود سازند.»

«پهپادها، هگزاکوپترها و کوادکوپترها نیز همواره ماشین‌های کشتار حاضر در آسمان غزه بوده‌اند. پهپادهایی که عمدتاً توسط Elbit Systems و Israel Aerospace Industries توسعه یافته و تأمین شده‌اند، مدت‌هاست در کنار جنگنده‌ها پرواز می‌کنند، فلسطینی‌ها را تحتِ نظر می‌گیرند و اطلاعاتِ هدف‌گیری را منتقل می‌کنند. در دو دهه‌ی گذشته، با حمایت این شرکت‌ها و همکاری با نهادهایی مانند Massachusetts Institute of Technology (MIT)، پهپادهای مورد استفاده اسرائیل به سامانه‌های تسلیحاتی خودکار و توانایی پرواز گروهی (اسوارم) مجهز شده‌اند.»

شرکت‌های FANUC ژاپن محصولات اتوماسیون می‌فروشند و «ماشین‌آلات رباتیک را برای خطوط تولید سلاح – از جمله برای IAI، Elbit Systems و لاکهید مارتین – تأمین می‌کنند.»

«شرکت‌های حمل و نقل مانند شرکت دانمارکی A.P. Moller — Maersk A/S قطعات، اجزا، تسلیحات و مواد خام را جابجا می‌کنند و جریان ثابت تجهیزات نظامی تأمین‌شده توسط ایالات متحده را پس از اکتبر ۲۰۲۳ حفظ می‌کنند.» «از سال ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۴، هزینه‌های نظامی اسرائیل ۶۵ درصد افزایش یافته و به ۴۶.۵ میلیارد دلار رسیده است که یکی از بالاترین‌ها به‌ازای هر نفر در جهان است.» این افزایش، «سود سالانه‌ی هنگفتی برای اسرائیل به همراه داشته است»، در حالی که «شرکت‌های تسلیحاتی خارجی، به‌ویژه تولیدکنندگان مهمات و ادوات نظامی، نیز سود می‌برند.»

هم‌زمان، شرکت‌های فناوری نیز «با فراهم کردن زیرساخت‌های دوگانه‌کاربرد برای یکپارچه‌سازی جمع‌آوری انبوه داده‌ها و نظارت، و بهره‌برداری از فرصت منحصربه‌فرد آزمایش فناوری‌های نظامی که سرزمین‌های اشغالی فلسطین فراهم می‌کند» از نسل‌کشی سود برده‌اند.

آن‌ها خدمات زندان‌داری و نظارتی را گسترش داده‌اند، از جمله شبکه‌های تلویزیون‌ِ مداربسته (CCTV)، نظارت بیومتریک، شبکه‌های پیشرفته کنترل گذرگاه‌ها، «دیوارهای هوشمند» و نظارت با پهپاد، تا رایانش ابری، هوش مصنوعی و تحلیل داده‌ها که از پرسنل نظامی حاضر در میدان پشتیبانی می‌کند.

«شرکت‌های فناوری اسرائیلی اغلب از زیرساخت‌ها و استراتژی‌های نظامی شکل می‌گیرند، مانند گروه NSO که توسط اعضای سابق واحد ۸۲۰۰ تأسیس شد. نرم‌افزار جاسوسی Pegasus این گروه که برای نظارت مخفیانه بر تلفن‌های هوشمند طراحی شده، علیه فعالان فلسطینی به کار رفته مجوز دریافت کرده تا رهبران، خبرنگاران و مدافعان حقوق بشر را در سراسر جهان هدف قرار دهد. این فناوری نظارتی تحت قانون کنترل صادرات دفاعی صادر می‌شود و «دیپلماسی جاسوسی» را ممکن می‌سازد و هم‌زمان مصونیت دولت را تقویت می‌کند.»

شرکت IBM که فناوری آن در دوران نازی‌ها برای تولید و پردازش کارت‌های پانچ سرشماری ملی، لجستیک نظامی، آمار گتوها، مدیریت ترافیک قطارها و ظرفیت اردوگاه‌های کار اجباری به کار می‌رفت، بار دیگر شریک این نسل‌کشی کنونی است.

شرکت IBM از سال ۱۹۷۲ در اسرائیل فعالیت می‌کند. این شرکت به نیروهای نظامی و اطلاعاتی اسرائیل، به‌ویژه واحد ۸۲۰۰، آموزش می‌دهد. این واحد مسئول عملیات مخفی، جمع‌آوری اطلاعات سیگنال، رمزگشایی، ضدجاسوسی، جنگ سایبری، اطلاعات نظامی و نظارت است.

در این گزارش آمده است: «از سال ۲۰۱۹، IBM اسرائیل اداره و ارتقای پایگاه داده مرکزی سازمان جمعیت و مهاجرت را بر عهده دارد که امکان جمع‌آوری، ذخیره و استفاده دولتی از داده‌های بیومتریک فلسطینیان را فراهم می‌کند و از نظام صدور مجوز تبعیض‌آمیز اسرائیل حمایت می‌کند.»

مایکروسافت که از سال ۱۹۸۹ در اسرائیل فعال است، «در خدمات زندان، پلیس، دانشگاه‌ها و مدارس (از جمله در شهرک‌ها) نفوذ دارد. مایکروسافت از سال ۲۰۰۳ سیستم‌ها و فناوری‌های غیرنظامی خود را در سراسر ارتش اسرائیل یکپارچه کرده و استارت‌آپ‌های امنیت سایبری و نظارتی اسرائیلی را خریداری کرده است.»

«با افزایش حجم داده‌هایی که از سوی سیستم‌های آپارتاید، نظامی و کنترل جمعیت اسرائیل تولید می‌شود، وابستگی به ذخیره‌سازی و رایانش ابری افزایش یافته است. در سال ۲۰۲۱، اسرائیل قراردادی به ارزش ۱.۲ میلیارد دلار (پروژه نایمبوس) به شرکت‌های آلفابت (گوگل) و آمازون اعطا کرد که عمدتاً از طریق هزینه‌های وزارت دفاع تأمین مالی می‌شود تا زیرساخت فناوری اصلی را فراهم کنند.»

مایکروسافت، آلفابت (شرکت مادر گوگل) و آمازون «عملاً در سطح دولت اسرائیل دسترسی گسترده‌ای به فناوری‌های رایانش ابری و هوش مصنوعی خود می‌دهند، که موجب تقویت پردازش داده‌ها، تصمیم‌گیری و ظرفیت‌های نظارت و تحلیل می‌شود.»

در این گزارش اشاره شده است که ارتش اسرائیل «سامانه‌های هوش مصنوعی مانند «لاوندر» (Lavender)، «گاسپل» (Gospel) و «دِ وِرز ددی؟» (Where’s Daddy?) را توسعه داده است تا با پردازش داده‌ها، فهرست اهداف را تولید کنند که در نتیجه، جنگ مدرن را دگرگون کرده و ماهیت دوگانه کاربرد هوش مصنوعی را نشان می‌دهد.»

در این گزارش آمده است که «دلایل منطقی وجود دارد که باور کنیم شرکت Palantir Technology Inc، فناوری‌های پلیس پیش‌بینی خودکار، زیرساخت‌های اصلی دفاعی برای ساخت و استقرار سریع و گسترده‌ی نرم‌افزارهای نظامی، و پلتفرم هوش مصنوعی خود را که امکان ادغام داده‌های میدان نبرد در زمان واقعی برای تصمیم‌گیری خودکار را فراهم می‌کند، در رابطه‌ای طولانی‌مدت با اسرائیل قرار دارد».

مدیرعامل Palantir در آوریل ۲۰۲۵ به اتهامات مربوط به کشتار فلسطینیان در غزه واکنش نشان داد و گفت: «اغلب‌شان تروریست‌ها هستند.»

«فناوری‌های غیرنظامی مدت‌هاست که به‌عنوان ابزارهای با کاربری دوگانه، در خدمتِ اشغال استعماری شهرک‌نشینان قرار دارند. عملیات نظامی اسرائیل به‌شدت به تجهیزات تولیدکنندگان برجسته جهانی متکی است تا با تخریبِ خانه‌ها، ساختمان‌های عمومی، زمین‌های کشاورزی، جاده‌ها و دیگر زیرساخت‌های حیاتی، فلسطینی‌ها را از زمین‌های‌شان اخراج کند». از اکتبر ۲۰۲۳، این ماشین‌آلات نقش اساسی در آسیب رساندن و تخریب ۷۰ درصد ساختمان‌ها و ۸۱ درصد زمین‌های زراعی در غزه داشته‌اند.»

شرکت .Caterpillar Inc دهه‌هاست که تجهیزات خود را به ارتش اسرائیل ارائه می‌دهد که با کمک همین تجهیزات، عملیات تخریب خانه‌های فلسطینیان، مساجد، بیمارستان‌ها و حتی «زنده به گور کردن فلسطینیان زخمی» و قتلِ فعالانی مانند ریچل کوری به انجام رسیده است.

«اسرائیل بولدوزر D9 ساخت شرکت Caterpillar را به سلاحی خودکار و قابل فرماندهی از راه دور تبدیل کرده است که از سال ۲۰۰۰ در تمامی عملیات‌های نظامی به کار رفته، خطوط نفوذ را پاک‌سازی کرده، قلمرو را «خنثی» کرده و فلسطینی‌ها را به قتل رسانده است.» امسال نیز شرکت Caterpillar «قراردادی چند میلیون دلاری تازه‌ای با اسرائیل منعقد کرده است.» همین گزارش می‌افزاید: «شرکت کره‌ای HD Hyundai و زیرمجموعه بخشی آن، Doosan، به هم‌راه گروه سوئدی ولوو و سایر تولیدکنندگان بزرگ ماشین‌آلات سنگین، سال‌هاست با تخریب املاک فلسطینیان مرتبط بوده‌اند و هر یک تجهیزات خود را از طریق نمایندگان مجاز انحصاری اسرائیل عرضه می‌کنند.»

«همچنان که بازیگران شرکتی به نابودی زندگی فلسطینیان در سرزمین‌های اشغالی فلسطین کمک کرده‌اند، در ساخت آنچه جایگزین آن می‌شود نیز مشارکت داشته‌اند: ساخت مستعمره‌ها و زیرساخت‌های آن‌ها، استخراج و تجارت مواد، انرژی و محصولات کشاورزی، و آوردن بازدیدکنندگان به مستعمره‌ها گویی که مقصدی معمولی برای تعطیلات هستند.»

این گزارش نتیجه‌گیری می‌کند: «بیش از ۳۷۱ مستعمره و پایگاهِ پیشرفته‌ی غیرقانونی توسط شرکت‌هایی ایجاد، تأمین انرژی و با آن‌ها تجارت شده است که تسهیل‌‌گرِ جایگزینی جمعیت بومی در سرزمین‌های اشغالی فلسطین توسط اسرائیل هستند.»

این پروژه‌های ساختمانی از بیل مکانیکی‌ها و تجهیزات سنگین شرکت‌های Caterpillar، HD Hyundai و Volvo استفاده کرده‌اند. شرکت Hanson Israel، زیرمجموعه شرکت آلمانی Heidelberg Materials AG، «در غارت میلیون‌ها تن سنگ دولومیت از معدن ناحال ربا در زمین‌های مصادره‌شده از روستاهای فلسطینی در کرانه باختری مشارکت داشته است.» دولومیت استخراج‌شده برای ساخت شهرک‌های یهودی در کرانه باختری به کار می‌رود.

شرکت‌های خارجی هم‌چنین «در توسعه‌ی جاده‌ها و زیرساخت‌های حمل‌ونقل عمومی نقش داشته‌اند که برای تأسیس و گسترش مستعمره‌ها حیاتی هستند و آن‌ها را به اسرائیل متصل می‌کنند، در حالی که فلسطینیان را حذف و جدا می‌سازند.»

شرکت‌های جهانی املاک و مستغلات ملک‌هایی را در شهرک‌های استعماری به خریداران اسرائیلی و بین‌المللی می‌فروشند. از جمله این شرکت‌ها می‌توان به Keller Williams Realty LLC اشاره کرد که از طریق شعبه اسرائیلی خود، KW Israel، «دفاتری در شهرک‌ها داشته است.» سال گذشته، Keller Williams از طریق شعبه دیگری به نام Home in Israel، «نمایشگاهی املاک و مستغلات در کانادا و ایالات متحده برگزار کرد که به‌طور مشترک با چند شرکت توسعه‌دهنده و بازاریاب هزاران آپارتمان در شهرک‌ها حمایت می‌شد.»

پلتفرم‌های اجاره‌ای مانند Booking.com و Airbnb، ملک‌ها و اتاق‌های هتل در شهرک‌های غیرقانونی یهودی در کرانه باختری را فهرست می‌کنند.

شرکت چینی Bright Dairy & Food مالک اکثریت سهام Tnuva، بزرگ‌ترین گروه غذایی اسرائیل است که از زمین‌های مصادره‌شده فلسطینی‌ها در کرانه باختری استفاده می‌کند.

در بخش انرژی، «شرکت Chevron به همراه کنسرسیومی متشکل از Israeli NewMedEnergy (زیرمجموعه گروه Delek که در پایگاه داده OHCHR فهرست شده است)، گاز طبیعی را از میدان‌های لویاتان و تامار استخراج می‌کند؛ این شرکت در سال ۲۰۲۳ مبلغ ۴۵۳ میلیون دلار بابت حق‌الامتیاز و مالیات به دولت اسرائیل پرداخت کرده است. کنسرسیوم Chevron بیش از ۷۰ درصد مصرف انرژی اسرائیل را تامین می‌کند. Chevron همچنین از مالکیت بخشی خود در خط لوله گاز شرق مدیترانه که از منطقه دریایی فلسطین عبور می‌کند، و فروش گاز به مصر و اردن سود می‌برد.»

شرکت‌های BP و Chevron که نیز به عنوان مالکان اصلی خط لوله استراتژیک آذری-باکو-تفلیس-جیهان و کنسرسیوم خط لوله خزر قزاقستان به ترتیب، و همچنین مالک میادین نفتی مرتبط با آنها، به عنوان بزرگ‌ترین تأمین‌کنندگان واردات نفت خام اسرائیل عمل می‌کنند. هر یک از این شرکت‌ها بین اکتبر ۲۰۲۳ تا ژوئیه ۲۰۲۴ حدود ۸٪ از نفت خام اسرائیل را تأمین کرده‌اند، که با محموله‌های نفت خام از میادین نفتی برزیل (که پتروبراس بزرگ‌ترین سهامدار آن است) و سوخت جت نظامی تکمیل شده است. نفت این شرکت‌ها دو پالایشگاه در اسرائیل را تغذیه می‌کند.

«شرکت‌ها با تأمین زغال‌سنگ، گاز، نفت و سوخت برای اسرائیل، به زیرساخت‌های غیرنظامی‌ای کمک می‌کنند که اسرائیل برای تحکیم الحاق دائمی از آن استفاده می‌کند و اکنون این زیرساخت‌ها را به سلاحی در نابودی زندگی فلسطینی‌ها در غزه تبدیل کرده است.»

«همان زیرساخت‌هایی که این شرکت‌ها منابع خود را به آن تزریق می‌کنند، خدمات نظامی اسرائیل و نابودی غزه با فناوری‌های پرمصرف انرژی را تأمین کرده است.»

بانک‌ها و مؤسسات مالی بین‌المللی نیز از طریق خرید اوراق قرضه خزانه اسرائیل، نسل‌کشی را حمایت کرده‌اند.

«اوراق قرضه‌ی خزانه که منبع اصلی تأمین مالی بودجه‌ی دولت اسرائیل است، نقش حیاتی در تامین مالی یورشِ جاری به غزه ایفا کرده‌اند.»

«از سال ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۴، بودجه‌ی نظامی اسرائیل از ۴.۲ درصد به ۸.۳ درصد تولید ناخالص داخلی افزایش یافته و باعث کسری ۶.۸ درصدی در بودجه عمومی شده است. اسرائیل این بودجه‌ی فزاینده را با افزایش انتشار اوراق قرضه تأمین کرده است، از جمله ۸ میلیارد دلار در مارس ۲۰۲۴ و ۵ میلیارد دلار در فوریه ۲۰۲۵، همراه با انتشار اوراق در بازار داخلی شِکل جدید.»

گزارش اشاره می‌کند که برخی از بزرگ‌ترین بانک‌های جهان، از جمله BNP Paribas و Barclays، «برای تقویت اعتماد بازار، با ضمانتِ این اوراق قرضه‌ی بین‌المللی و داخلی وارد عمل شده‌اند و به اسرائیل اجازه داده‌اند تا علی‌رغم کاهش رتبه‌ی اعتباری، هزینه‌ی بهره را کنترل کند.»

شرکت‌های مدیریتِ دارایی از جمله Blackrock (با ۶۸ میلیون دلار)، Vanguard (۵۴۶ میلیون دلار) و زیرمجموعه مدیریت دارایی Allianz به نام PIMCO (۹۶۰ میلیون دلار)، از جمله حداقل ۴۰۰ سرمایه‌گذار از ۳۶ کشور بوده‌اند که این اوراق را خریداری کرده‌اند.

«سازمان‌های خیریه‌ی مذهبی نیز به عوامل کلیدی مالی برای پروژه‌های غیرقانونی، از جمله در سرزمین‌های اشغالی فلسطینی، تبدیل شده‌اند و اغلب علی‌رغم چارچوب‌های سخت‌گیرانه نظارتی خیریه‌ها، در خارج از کشور معافیت‌های مالیاتی دریافت می‌کنند.»

«صندوق ملی یهودیان (KKL-JNF) و بیش از ۲۰ شرکت وابسته به آن، گسترش شهرک‌نشینی و پروژه‌های مرتبط با نظامی‌گری را تأمین مالی می‌کنند.»

«از اکتبر ۲۰۲۳، پلتفرم‌هایی مانند Israel Gives امکان جمع‌آوری کمک‌های مالی معاف از مالیات در ۳۲ کشور را برای واحدهای نظامی اسرائیل و شهرک‌نشینان فراهم کرده‌اند.»

«سازمان‌هایی مانند Christian Friends of Israeli Communities مستقر در آمریکا، Dutch Christians for Israel و شعب جهانی آن‌ها در سال ۲۰۲۳ بیش از ۱۲.۲۵ میلیون دلار به پروژه‌های مختلفی که از شهرک‌ها حمایت می‌کنند، ارسال کرده‌اند؛ از جمله برخی که شهرک‌نشینان افراطی را آموزش می‌دهند.»

این گزارش، دانشگاه‌هایی را که با دانشگاه‌ها و مؤسسات اسرائیلی همکاری دارند به‌شدت مورد انتقاد قرار می‌دهد و اشاره می‌کند که آزمایشگاه‌های مؤسسه فناوری ماساچوست (MIT) «تحقیقات مربوط به سلاح‌ها و نظارت را با بودجه وزارت دفاع اسرائیل انجام می‌دهند.» این پروژه‌ها شامل «کنترلِ گروهیِ پهپادها — که از ویژگی‌های بارز حمله اسرائیل به غزه از اکتبر ۲۰۲۳ است — الگوریتم‌های تعقیب و نظارت زیرآبی» می‌شود.

استمرار نسل‌‌کشی در گروِ شبکه‌ای گسترده و میلیاردها دلار پول است. اسرائیل بدون چنین اکوسیستمی قادر نبود چنین کشتار وسیعی از فلسطینی‌ها انجام دهد. به همان اندازه که واحدهای نظامی اسرائیل مردم غزه را نابود می‌کنند، این نهادها نیز از خشونت صنعتی علیه فلسطینی‌ها و آوارگی گسترده سود می‌برند و در نتیجه شریک نسل‌کشی سهیم و مجرم‌اند.. آن‌ها نیز جنایت‌کاران جنگی‌اند و باید پاسخگو باشند.

منبع:

https://www.mintpressnews.com/corporate-complicity-gaza-un-report/290088/

این متن را به اشتراک بگذارید:

Check Also

داد و ستد با رژیم آپارتاید: کدام کشورها بیشترین تجارت را با اسرائیل دارند؟

میزانِ تجارت جهانی اسرائیل در سال ۲۰۲۴ شامل ۹۱.۵ میلیارد دلار واردات و ۶۱.۷ میلیارد …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *