صدای ماهی سیاه

کودکان و جنگ: چگونه با ترس و سکوتشان حرف بزنیم؟

دریافت فایل PDF گفت‌وگو با کودک فقط انتقال حرف یا اطلاع‌رسانی نیست؛ رابطه‌ای انسانی ا‌ست که تنها زمانی شکل می‌گیرد که پیش‌شرط‌های آن را بپذیریم. در این متن ابتدا کمی به این پیش‌فرضها می‎پردازیم و سپس راهکارهای عملیاتی را برای هموار کردن گفت‌وگو پیشنهاد می‌دهیم. فراموش نکنید هیچ راهکاری یکه برای همگان مناسب باشد وجود ندارد، اما امیدواریم این راهکارها …

ادامه مطلب »»

اعتصاب رانندگان کامیون‌ و طلب‌کارانِ اعتصاب

۱. کاهش سهمیه سوخت و طرح سه‌نرخی شدن گازوئیل، پائین بودن نرخ کرایه‌ها، تورم و افزایش هزینه‌های نگهداریِ کامیون‌ها، افزایش هزینه‌های بیمه و قطعات یدکی، افزایش ‌های بیمه تأمین اجتماعی، بیمه‌ی تکمیلی و قیمت قطعات یدکی، لاستیک و روغن، ناامنی در جاده‌ها و سرقت محموله‌ها، مافیای بار، اخاذی در جاده‌ها، نبود نظارت بر شرکت‌های باربری و دلالان، اهمِ دلایلی هستند …

ادامه مطلب »»

داد و ستد با رژیم آپارتاید: کدام کشورها بیشترین تجارت را با اسرائیل دارند؟

میزانِ تجارت جهانی اسرائیل در سال ۲۰۲۴ شامل ۹۱.۵ میلیارد دلار واردات و ۶۱.۷ میلیارد دلار صادرات بوده است. دولت بریتانیا مذاکرات تجارت آزاد با اسرائیل را به دلیل رفتار نظامی این کشور در جنگ غزه و گسترش شهرک‌سازی‌های غیرقانونی در کرانه باختری اشغالی به حالت تعلیق درآورد. در سخنرانی در پارلمان، دیوید لامی، وزیر امور خارجه بریتانیا، اعلام کرد …

ادامه مطلب »»

زیر پیاده‌رو ساحل نهفته است: مانیفستِ موج دوم فمینیستی

فیلم زیر پیاده‌رو ساحل نهفته است  (Under the Pavement Lies the Strand) به کارگردانی هلکه زاندر نقشی به‌سرا در موجِ نوی سینمای آلمان و پرداختن به موضوعات اجتماعی-سیاسی در دوران پرتلاطم آلمان غربی، ایفا کرده است. داستانِ این فیلم در بستر جنگ ویتنام و میراث‌های به‌جامانده از جنگ جهانی دوم جریان دارد و مبارزات شخصی و سیاسی شخصیت‌های اصلی‌اش، گریشا و …

ادامه مطلب »»

زندگی و مرگ خوزه موخیکا: چریک رزمنده‌‌ای که رئیس‌جمهور شد

خوزه «په‌په» آلبرتو موخیکا کوردانو در ۲۰ مه ۱۹۳۵ در مونته‌ویدئو به دنیا آمد. تبارِ اروگوئه‌ای او پیش از موج مهاجرت تاریخی اروپایی‌ها به منطقه ریو د لا پلاتا در اوایل قرن بیستم به آن‌جا رسیده بود. خانواده‌ی پدری‌اش از باسک‌هایی بودند که در قرن نوزدهم به اروگوئه مهاجرت کردند و مادرش نیز از نوادگان ایتالیایی‌های شمال ایتالیا بود. موخیکا …

ادامه مطلب »»

در دفاع از گرسنگی دادن به کودکان: گزارش هاآرتص از کنست اسرائیل

“فکر می‌کنم گرسنگی کشیدن کودکان غزه چیز بدی است”. اظهارنظر ظاهراً پیش‌پاافتاده‌ای از سوی یک پزشک اسرائیلی با واکنش تند نمایندگان کنست مواجه شد. یکی از آن‌ها گفت: «مطمئن نیستم وقتی می‌گویید ما می‌خواهیم به هر کودک و هر زن کمک کنیم، واقعاً از طرف ما صحبت می‌کنید.» کنست اسرائیل برای نخستین‌بار جلسه‌ای در مورد بحران انسانی در نوار غزه …

ادامه مطلب »»

از بهار بغداد تا بهاره هدایت؛ وطن‌پرستی با طعم اشغال و کشتار

اخیرا شبه‌مصاحبه‌ای توسط یک رسانه با “بهاره هدایت” از اعضای سابق “دفتر تحکیم وحدت” منتشر شد که واکنش‌های زیادی را در شبکه‌های اجتماعی در پی داشت. این شبه‌مصاحبه علی‌رغمِ طولانی بودن حاوی حرف و نکته‌ی بدیعی نبود مگر آن‌که سفیدشویی از دیکتاوریِ پهلوی از سوی یک به‌اصطلاح “لیبرال” را خاص بشماریم. حال آن‌که لیبرال‌های‌ ایرانی سال‌هاست که در سطوح مختلف …

ادامه مطلب »»

اپوزیسیونِ موعودگرا

خشم و کینه از نظامی که پایه‌ای‌ترین و ابتدایی‌ترین حقوق انسانی را به بند کشیده است، واکنشِ غریزیِ هر انسانی‌ست. برای “مبارزه” واکنش خشم‌آلوده‌ی غریزی اگرچه لازم اما به‌هیچ‌وجه کافی نیست و چه‌بسا در نهایت، به عنصری علیهِ امکانِ مبارزه تبدیل شود. انسانی که نسبت به حاکمیتِ استبداد، تبعیض و نابرابری و حبسِ آزادی‌های اجتماعی بی‌تفاوت است و در مواجهه …

ادامه مطلب »»

جوچه؛ نوکنفوسیوسیسم یا کمونیسم

این معجزه‌ی پروپاگانداست که کره‌ی شمالی بدونِ داشتنِ حزب کمونیست و با داشتنِ رهبرانی دارای اندیشه‌های نوکنفوسیوسیسی، کشوری کمونیستی نامیده می‌شود.

ادامه مطلب »»

اعتراضات دانشجویان صربستان: نوری درخشان در راه مبارزه‌ برای دموکراسی |ایوانا ننادویچ

آرزوی شخصی من این است که به دانشجویان صربستان نگاه کنیم، از شجاعت آن‌ها در مقاومت، با وجود تهدیدها و پیامدها، الهام بگیریم، از آن‌ها بیاموزیم که چگونه دموکراسی مستقیم را در مجامع عمومی تمرین کنیم، و چگونه جبهه‌ای وسیع از مردم – کشاورزان، معلمان، وکلا، هنرمندان، کهنه‌سربازان، موتورسواران، بازنشستگان… – را حول مطالباتی ساده، مانند "سیستم باید به طور برابر برای همه کار کند"، متحد سازیم.

ادامه مطلب »»